براساس آمارهاي بهزيستي از ميان تعداد آموزش ديدگان ، 14 هزار و 315 نفر از کشاورزان و دامداران مناطق آلوده به مين تحت آموزش پيشگيري از انفجار مين قرار گرفتند و 215 هزار و 685 نفر از آنها دانش آموز بودند.
مديرکل دفتر پيشگيري از معلوليت هاي سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه دامداران و کشاورزان و دانش آموزان از مهمترين گروه هاي در معرض خطر معلوليت هاي ناشي از انفجار مين قرار دارند، تاکيد کرد: براساس آماري که از استان کردستان يکي ازاستان هاي آلوده به مين به دست آمده 40 درصد معلوليت ها و مرگ و ميرها ناشي از انفجار مين است که اين موضوع بيشتر گروه سني زير 18 سال را تحت شعاع قرار داده است که نيمي از اين درصد به معلوليت و نيمي به مرگ مي انجاميد.
استانهاي مرز غربي و جنوبي کشور، آذربايجان غربي، ايلام، خوزستان، کردستان و کرمانشاه، با مشارکت مرکز مين زدايي کشور، وزارت دفاع، وزارت آموزش و پرورش، صليب سرخ جهاني و نيروهاي بسيج در کار پاکسازي و آموزش معلوليتهاي ناشي از انفجار مين فعاليت هاي قابل توجهي دارند و اين برنامه به استناد صليب سرخ جهاني در آسيا منحصر به فرد است.
نوع پرست درمورد کمک صليب سرخ جهاني به بهزيستي استانها افزود: طي سال گذشته صليب سرخ جهاني در زمينه مين زدايي و آموزش هاي پيشگيري در اين زمينه 60 ميليون تومان به بهزيستي استان ها کمک کرد.
مديرکل دفتر پيشگيري از معلوليت هاي سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه ايران 2/4 ميليون هکتار اراضي آلوده به مين دارد، گفت: در اين حجم حدود 16 ميليون مين وجود دارد که از سال 68 تا پايان سال گذشته، چهار ميليون هکتار از اراضي پاکسازي شده و 139 هزار هکتار باقي مانده نيز تا پايان سال 89 پاکسازي مي شود و با توجه به برنامه هاي آگاه سازي و آموزش خطر معلوليت هاي ناشي ازانفجار مين همگام با عمليات پاکسازي، ميانگين قربانيان مين از 2/3 نفر به 4/0کاهش يافته است. /100
انتهای پیام/